Kulturní informační server moonprojects.cz

NOVINKY

BARRY MASON: HONZA KALOUSEK JE FAJN CHLAP!

V pražském Divadle Hybernia se 2. prosince 2008 uskuteční jedinečný koncert dvou hvězd hudebního nebe. Zpěvák, kytarista, skladatel a textař Jan Kalousek si přizval váženého hosta, britského hitmakera a skladatelskou legendu Barryho Masona, aby společně připravili koncert „EASY“ – stejný název totiž nese song, který spolu již dříve složili a nazpívali. Z pořádné porce muziky si budete moci ukousnout také o den dříve v Kulturním domě v Ústí nad Labem.
„Na chystaném koncertě v Divadle Hybernia se mnou bude jako host vystupovat můj kamarád, skladatel Barry Mason, který složil mnoho světových hitů například pro Toma Jonese, Engelberta Humperdincka, Barbaru Streisand, Elvise Presleyho, Charlese Aznavoura a další. Spolu zazpíváme náš společný duet, který jsme nazpívali na mém posledním CD nazvaném Náhodou,“ říká Honza. A která z písní, jež na koncertě zazní, patří mezi jeho nejoblíbenější? „To je těžké. Určitě to bude mimo jiných píseň, kterou jsem nahrál se skupinou ZOO s názvem Čas Sluhů a také Chodím ulicí, Hvězdy se mění a Řeka v plamenech,“ odpovídá s úsměvem.
Spolupráce oběma umělcům výborně klape, a tak se můžeme těšit, že společný koncert se ponese v duchu velké pohody. „S Barrym se strašně dobře spolupracuje. Je to takový ´pudovkin´ a ve slepé uličce vždycky najde skulinku, kterou se dostanete ven,“ nešetří Honza chválou. Ovšem ani Barry nezůstává v pozitivním hodnocení svého kamaráda pozadu: „Honza je nejenom fajn chlap, ale také skvělý muzikant.“

Oba tyto muže spojují kromě hudby i další věci. Z čeho vlastně plyne jejich přátelství?  „Nemůžu mluvit za Barryho, ale pro mne je to, co máme společné, hlavně láska k životu, tvořivosti a přátelství,“ prozrazuje Honza. Pro britského hudebníka je navíc údajně velmi příjemná i práce v českém prostředí. „K České republice mám prostě úžasný vztah. Svoje poslední CD jsem nahrával v Praze, kde jsem také zažil jednu z nejkrásnějších nocí v mém životě.“ Čekali byste, že se jedná o nějakou pikantérii? Jistě, ale jak jinak, než ve smyslu hudby. Jde totiž o večer, kdy Barry vystupoval s Českým národním symfonickým orchestrem ve Smetanově síni. Taková zkušenost je jistě nezapomenutelná pro obě strany.
„A pivo tu máte taky dost dobré!“ Dodává nakonec Barry se smíchem. Vždycky potěší, když někdo pochválí naše tekuté zlato, viďte? Takový člověk má prostě vkus! Byla by jistě velká škoda nechat si ujít tyto dva sympaťáky na živo. Neváhejte proto a opatřete si lístky na www.ticketpro.cz dříve, než budou vyprodány. Zájem o ně je velký!

Více informací o interpretech naleznete na jejich webových stránkách odkaz je ZDE a ZDE.

moonprojects.cz | © 2007 rpdesign.cz