Kulturní informační server moonprojects.cz

ROZHOVORY

Máte-li zájem o zveřejnění článků a rozhovorů na těchto stránkách napište nám na: info@moonprojects.cz

BIFIDUS AKTIF VS. MOON

Moje začátky byly veselé, splašené, plné entuziasmu a občasných šlápnutí vedle.

JAK SE MÁME A JAK SE TĚŠÍŠ NA PODZIM?

Náznak podzimu už je tady a těšit se na ještě depresivnější počasí - to hraničí s masochismem. Na druhou stranu: podzimem začíná klubová sezóna, takže vše špatné je k něčemu dobré.

MINULÝ PÁTEK SE DO PRAŽSKÉHO ABATONU VRÁTILA VAŠE NOC TAKE CONTROL. JAKÝ BYL SPECIÁLNÍ BUKEM IN SESSION DÍL?

Neuvěřitelný! Bukemům DJský projev je stále jedním z nejcharismatičtějších vůbec; o MC Conradovi nemluvě. Dokázali opět roztancovat a rozdovádět dav krásnými rytmy a svým šarmem. A tisíc lidí v Abatonu udělá svoje. Na listopad plánujeme dvojku Ed Rush & Optical, takže to bude pravděpodobně stejná mela.

NEDÁ MI TO, ABYCH SE NEZEPTAL JAK JSI VŮBEC PŘIŠEL K PŘEZDÍVCE BIFIDUS AKTIF?

Tak dlouho jsem chodil s lžičkou v ruce lovit do lednice jogurty, až mi to kompletně vlezlo na mozek. :)

HRAJEŠ OD ROKU 2005, COŽ ZASE NENÍ ZAS TAK MOC DLOUHO, PAMATUJEŠ NA SVÉ ZAČÁTKY? CO TĚ VEDLO K TOMU ZAČÍT SE VĚNOVAT DJINGU?

Moje začátky byly veselé, splašené, plné entuziasmu a občasných šlápnutí vedle. Dostal jsem se k tomu díky partičkování se Shadowboxem, pro který jsem začal psát. Jakmile jsou všichni tvoji kamarádi a známí DJs, spadneš do toho taky.

JAKÝM HUDEBNÍ SMĚREM KRÁČÍ BIFIDUS AKTIF, KDYŽ HRAJE NA PARTY? CO OD TEBE LIDÉ MOHOU OČEKÁVAT, POKUD NAVŠTÍVÍ KLUB, KDE VYSTUPUJEŠ?

Styly prolínám a na každou akci si vyberu desky podle toho, v jakou dobu hraju a jak početné publikum lze čekat. Rád sázím hitovky, které lidi roztancují a znají je, ale těší mě, když přijmou i neznámé, méně chytlavé a experimentálnější rytmy, někdy pak naopak technem ovlivněné drsnoty. Hlavně se ale snažím míchat dynamicky a rychle, aby set šlapal a zvuk se měnil každou minutu.

MÁŠ SVÉ DJSKÉ PLÁNY A CÍLE? JE NĚKDO, S KÝM BY SES RÁD SETKAL A ZAHRÁL SI S NÍM NA JEDNOM PODIU?

Plány a cíle nemám, ale vím, že bych měl více zdokonalit svou DJskou techniku a rád bych přibral třetí gramec… Některé sny, co se hraní týče, se mi splnily tak rychle, že jsem si to ani nestihl uvědomit. Ale stále tu nějaké jsou: Třeba předskakovat Andymu C nebo Frictionovi…

KROMĚ DJNGU SE VĚNUJEŠ SPOUSTĚ DALŠÍCH ČINNOSTÍ, NAPŘÍKLAD JSI REDAKTOREM SHADOWBOX.CZ, MÁŠ RUBRIKU BREAKDOWN NA TECHNU.CZ, SPOLUPRACUJEŠ NA POŘÁDNÍ PARTIES TAKE CONTROL A LET IT ROLL, DO TOHO VŠEHO JEŠTĚ STUDUJEŠ PRÁVA, POKUD SI DOBŘE PAMATUJI. JAK VŮBEC TOHLE VŠECHNO STÍHÁŠ, ZVLÁDÁŠ?

Chce to hlavně hodně kafe a ranec jogurtů. Musí tě to bavit, musíš věci dělat pořádně a vidět výsledky. Pak už to jde samo!

JAK UŽ JSME V ÚVODU ZMÍNILI, MÁME TU UŽ PODZIM, TAKŽE SE NABÍZÍ OTÁZKA, JAK JSI VŮBEC STRÁVIL LETOŠNÍ LÉTO? VŠIML JSEM SI, ŽE SI HRÁL NA SPOUSTĚ OPEN AIRŮ… JSOU NĚJAKÉ ZÁŽITKY?:-)

Možná si teď přihřeju jogurt, ale Let it Roll byl prostě nejlepší festival všech dob. Bylo to hodně psychicky i fyzicky náročné. Tušil jsem, že i když jsem svou práci odvedl před ním, i na místě s něčím vypomůžu - ve finále jsem pak lítal jak hadr na holi. Hodně mě to ale naučilo. Po tomhle festivalu jsem si vzal do života jedno motto, kterým se teď řídím: „Pokud chceš, aby věci šlapaly tak jak mají a jak chceš, musíš si je udělat sám.“ Zážitky mám samozřejmě i z dalších festivalů, všechny se povedly, ať už to byl Hradhouse, Summer of Love nebo Semtex Culture. Léto bylo parádní!

JEDNA Z MÝCH POSLEDNÍCH OTÁZEK BUDE SMĚROVAT NA 10. 10. 2008, KDY SE KONÁ PRVNÍ DÍL PARTY MOONTIME. KRYŠTOFE, JAK SE TĚŠÍŠ? MÁŠ NĚJAKÝ VZKAZ PRO PŘÍPADNÉ NÁVŠTĚVNÍKY TÉTO AKCE?

Těším se moc! Je to zvláštní, ale když vzpomenu na všechny parties okolo Hradce (ať už to byl Náchod, Pardubice, Trutnov…), tak mě vždy maximálně bavily. Máte asi nějakou speciální vibe, která mě strašně sedí ;-) Navíc to bude eklektická akce s více styly, což mi vždy přijde tak trochu jako výzva - roztancovat i tu část lidí, která raději paří na house, techno nebo breakbeat…

NA PÁR ŠŤASTNÝCH, KTEŘÍ PŘIJDOU NA MOONTIME 10.10. DO MUSIC KLUBU LESANKA ZENITH V JÁNSKÝCH LÁZNÍCH, ČEKÁ POZORNOST V PODOBĚ MIXOVANÉHO CD, NA KTERÉM BUDEŠ MÍT PÁR MINUT I TY. NĚJAKÝ KOMENTÁŘ K TĚM PÁR MINUTÁM:-)?

V tuhle chvíli je mix teprve v mé hlavě, takže jen vím, že zachytí pár tanečních vypalovaček stejně jako houpavé rytmy, které se skvěle poslouchají doma nebo v autě...  Doufám, že se bude líbit :)

moonprojects.cz | © 2007 rpdesign.cz