Kulturní informační server moonprojects.cz

ČLÁNKY - VŠEOBECNÉ ČLÁNKY

Máte-li zájem o zveřejnění článků a rozhovorů na těchto stránkách napište nám na: info@moonprojects.cz

DJ MURPHY: BRAZILCI MAJÍ RYTMUS V KRVI!

Apokalypsa The Bells přivítá na Brněnském výstavišti kromě dalších hvězd také hosta až z brazilského Sao Paula – energického ďábla za gramofony, kterým je DJ Murphy...

Apokalypsa The Bells přivítá na Brněnském výstavišti kromě dalších hvězd také hosta až z brazilského Sao Paula – energického ďábla za gramofony, kterým je DJ Murphy. Tento exhibicionista proslul svou show, během které například promění gramofon v kytaru nebo předvádí excelentní mixy zády k DJskému pultu. Poznejte z rozhovoru, s kým budete mít tu čest.

AHOJ MURPHY, JAK SE DAŘÍ A CO PRÁVĚ DĚLÁŠ?

Ahoj, daří se skvěle, díky! Právě teď mi nejvíc času zabírá producentská práce ve studiu. Trávím v něm teď tolik času, že beru každé hraní jako vítanou změnu. Zatím ale nemůžu prozradit nic víc, než že to bude opravdu pecka! Sledujte můj MySpace :-).

JSI UŽ MNOHO LET PROFESIONÁLNÍM DJEM, JAK TO VŠE U TEBE ZAČALO?

Haha, tak to už bude pomalu problém si vzpomenout! Myslím, že to bylo hned na začátku devadesátých let, to u nás začínal frčet acid house. Zároveň jsem vyrůstal na hip-hopu. Vím, že někde byly tyhle scény dost oddělené, ale já to bral jako jedno. Vinylové desky a na nich beat, jednou rychlejší, jednou pomalejší. Právě to “sahání na rytmus” mi asi učarovalo nejvíc.

APOKALYPSU BEROU LIDÉ V ČESKU JAKO SVÁTEK TECHNO MUSIC. PROČ SIS VYBRAL PRÁVĚ TECHNO?

Říká se, že Brazilci mají rytmus v krvi a myslím, že je na tom hodně pravdy. V mém případě byl od house už jen malý krůček k technu. Tento styl přesně vyjadřuje, jak to cítím: Musí to být divoké a musí v tom být energie, prostě pořádná porce šťávy. Tak to mám rád, proč tomu tak je, po tom nepátrám. Asi že jsem z Brazílie? ;-).

V ČESKU JSI UŽ HRÁL, LIDÉ TĚ ZNAJÍ Z APOKALYPSY JEŠTĚ S CHRISTIANEM FISCHEREM. PLÁNUJETE JEŠTĚ DALŠÍ SPOLUPRÁCI?

Éra mé spolupráce s Christianem a naše duo Deckmonsters už jsou minulostí. Užili jsme si pěkných pár mejdanů a vyřádili se dosyta – tam samozřejmě patří i event Apokalypsa, který si ještě teď pořád matně vybavuju, i když už je to pár let. Oba jsme postupem času přišli na to, že chceme každý směřovat jinam a rozhodně jsme dál kamarádi. Já osobně mám rád změnu, takže i tohle jsem přivítal.

PAK SE NEMŮŽU NEZEPTAT, CO OD TEBE MŮŽEME ČEKAT VE TVÉM SÓLOVÉM SETU?

Nadupaný beat a pořádně energické a funky basy. Tohle se u mě nikdy nezmění. Myslím, že vím, jak to u vás máte rádi!

JSI ZNÁM TÍM, ŽE SVÁ VYSTOUPENÍ MĚNÍŠ V ŠÍLENOU SHOW, KDE BEREŠ INSPIRACI PRO SVÉ VYHLÁŠENÉ KREACE?

Haha, vidím, že tohle jde pořád se mnou. Když jsem v polovině devadesátých let hrával hip-hop, patřily podobné finty k základní výbavě DJs. Držet beat a mixovat pecky je jen polovina umění, jak udržet publikum ve varu. Lidi dostává, když DJ nemá žádný respekt z techniky před sebou a předvádí ty nejšílenější kousky, aby pobavil. Vzájemně jsme se hecovali, kdo vymyslí větší kravinu a už mi to asi zůstalo. Když vidím, že je atmosféra, neudržím se!

CHRIS LIEBING O TOBĚ JEDNOU PROHLÁSIL, ŽE BYS MOHL UČIT VĚTŠINU DJS HRÁT...

Ano, Chris je veselá kopa, nevím co víc bych k tomu mohl dodat!

A JAK SE S ODSTUPEM ČASU DÍVÁŠ NA VŠECHNA TA KLÁNÍ, VE KTERÝCH JSI ZVÍTĚZIL NEBO SE DOBŘE UMÍSTIL, POMOHLY TI V KARIÉŘE?

Jsem jednoduše vděčný. Zároveň to beru jako závazek, nezklamat příště, být ještě lepší. Před pěti lety mě zvolili nejlepším DJem Brazílie – tohle jsem tehdy bral s rezervou a i teď si říkám, že štěstí v podobných soutěžích hraje dost velkou roli. Naše země má plno dalších výborných reprezentantů. A já si vážím všech lidí, které dokážu pobavit.

Díky za rozhovor!

Já taktéž děkuji, těšte se!
 
Video naleznete ZDE.

moonprojects.cz | © 2007 rpdesign.cz