Kulturní informační server moonprojects.cz

NOVINKY

GORILLAZ SOUND SYSTEM MÍŘÍ NA SVOU ČESKOU PREMIÉRU - NA OPEN AIR FESTIVAL

Open Air Festival přináší slibovanou vánoční nadílku v podobě prvního headlinera. Fanoušci si mohou už dnes dárek s pořádně pestrou mašlí rozbalit. Najdou v něm Gorillaz Sound System, hudebně-vizuální projekt, vycházející z animované superskupiny Gorillaz. Gorillaz Sound System („GSS“) přináší hudbu i obří vizuální show Gorillaz, kterou hraje ve čtyřčlenné sestavě. GSS doplňují navíc hostující zpěváci a muzikanti - převážně zpěváci a MC´s - Rosie Wilson, beatboxer Killa Kella, De La Soul a občas zavítá samotný Damon Albarn, jako letos 1. 12. v londýnském 100 Clubu. Gorillaz Sound System je první ze série zahraničních jmen, další pořadatelé odhalí v příštím roce. Aby dárků pod stromkem nebylo málo, “OAF” ještě stále nechává cenu vstupného na nejnižší možné částce, a to až do konce prosince. Lístek tak fanoušci pořídí v přepočtu už za 330 Kč v rámci akce 1+1 vstupenka zdarma pro členy O2 Extra Klubu, nebo za 660 Kč v předprodejní síti TICKETPRO.

Gorillaz a jejich sound system
Jak jistě víte, Gorillaz právě vydali album největších hitů "The Singles Collection 2001 - 2011", čímž zrekapitulovali deset let svého probourávání na přední příčky světových hitparád. A že se je za čím ohlížet - projekt Jamieho Hewletta a Damona Albarna získal pět cen MTV, cenu NME a řadu dalších. Za Gorillaz stáli ale především věrní fanoušci, druhá deska Demon Days je pětinásobně platinová ve Velké Británii a dvojnásobně platinová v USA.

Vůdčí osobnost projektu Damon Albarn popřel, že by výběr největších hitů znamenal tečku za projektem animovaných popových hrdinů. "Myslíte, že jsem uzavřel knihu jménem Gorillaz? Nemyslím, že bych takovou knihu mohl uzavřít,” říká Albarn. “V základu vzato, je to pro mě jen dělání hudby, ať už to znamená cokoliv. Jen teď nejsem ve stavu to dělat. Co se stalo, cokoliv, co se stalo - za tím vším si stojím. Takže, neuzavírám tu knihu, jen dělám do té knihy záložku. A teď tu knihu odkládám. V této chvíli prostě čtu jiné knihy," dodal Albarn v jednom z interview počátkem roku 2011.

Přesto se ovšem s velkými mystifikátory Gorillaz můžete potkat "naživo" i nadále - a to právě s Gorillaz Sound System jako na Open Air Festivalu 2012. Aktuálně jej tvoří Remi Kabaka na perkuse, Paul Stanley-McKenzie na bicí, vizuální tvůrce Roland Hamilton a tajemný Unknown DJ. Vždy si vozí různé hosty, převážně zpěváky a MC - Rosie Wilson, beatboxera Killa Kellu, De La Soul a občas zavítá samotný Damon Albarn, jako letos 1. 12. v londýnském 100 Clubu. "Gorillaz Sound System jsou jediní lidé, kterým věřím, že dokážou i beze mne pobavit moje kreslené kamarády. Tak jak to vidím, je to jako když papež dává své požehnání jiné farnosti," prohlásil Murdoc Niccals, spolutvůrce Gorillaz.

Poprvé se Gorillaz Sound System představili na privátní MTV Send Off párty v Londýně, to se psal rok 2007. Od té doby zahráli na desítkách akcí - včetně Creamfields v Anglii, Argentině a Brazílii, Global Gathering v Austrálii, O'pener v Polsku, Sziget v Maďarsku, Elements v Dubai…

Jak vypadá show Gorillaz Sound System?
ZDE 1
ZDE 2

Více informací najdete ZDE.
moonprojects.cz | © 2007 rpdesign.cz