Kulturní informační server moonprojects.cz

ČLÁNKY - VŠEOBECNÉ ČLÁNKY

Máte-li zájem o zveřejnění článků a rozhovorů na těchto stránkách napište nám na: info@moonprojects.cz

LAYDEE JANE: „NA VÁNOCÍCH NEMUSÍM TO BĚSNĚNÍ A STRES“

DJka LayDee Jane letos o vánočních svátcích rozhodně nelenoší, připravuje se na svá vystoupení na dvou vánočních akcích: své rezidentní noci Vogue v pražské Mecce a na AQUAPHONIC Glasscare v Liberci. Před těmito událostmi jsme ji položili několik otázek o tom, jak se na hraní připravuje a jak bude letošní Vánoce trávit.

VÁNOCE JSOU ZA DVEŘMI, JAK PROŽÍVÁŠ PŘEDVÁNOČNÍ DOBU? CO MÁŠ NA VÁNOČNÍCH SVÁTCÍCH NEJRADĚJI?
Letos docela pracovně, ještě dodělávám honem honem poslední resty...a asi kdyby nebylo všude tolik lidí a vánoční výzdoba, nějak bych asi nepostřehla, že vánoční svátky budou. Ale od 22.12. konečně odpočívám! Vánoce mám ráda jako takové, je to pro mě velmi příjemný čas, nějak jsou si všichni blíž, všechno je nazdobené, ulice, domy, svítí okna, balkony... A co mám na vánocích nejraději? Vůně, jídlo, pohádky a samozřejmě atmosféru u vánočního stromku...Jediné co nemusím na vánocích, je to běsnění a stres!

JAKÝ MÁŠ PLÁN NA LETOŠNÍ ŠTĚDRÝ DEN? OZDOBIT STROMEČEK, UPÉCT KAPRA, OCHUTNAT CUKROVÍ A PAK TO JÍT VYTANČIT NĚKAM DO KLUBU?
Plán je jasný – dodělání posledních detailů, lenošení, pohádky, večeře, dárečky - asi jako u většiny lidí,a potom juchů na drink a pobavit se s lidmi. Letos se chystám nadělit vánoční set každému, kdo zavítá do Meccy. Takže všichni, co neví co s načatým štědrým večerem, a kdo nevíte, jak se zbavit štědrovečerních kalorií, jen pro vás budeme hrát. Začínáme ve 23:00 a vánoční oblečky či čepičky – vítány!!
 
HRÁLA JSI UŽ NĚKDY V MINULOSTI PŘÍMO NA ŠTĚDRÝ DEN NEBO TAKOVÁ HRANÍ RADĚJI ODMÍTÁŠ A CHCEŠ SI SVÁTKY UŽÍT V RODINNÉM KRUHU?
Párkrát už ano, ale vždy to bylo zcela výjimečně. Když cítím, že to byl asi nic moc rok, ne moc dle mých představ – takže zřejmě i jako letos. A když cítím, že ten rok proběhl dle mých představ – trávím vánoce s rodinou.

NĚJAKOU DOBU JSI ŽILA V ZAHRANIČÍ, JAK TŘEBA SLAVÍ VÁNOČNÍ SVÁTKY VE ŠVÝCARSKU? MAJÍ NĚJAKÉ SPECIALITY NEBO JINÉ ZVYKY NEŽ MY?
Prožívají svátky podobně jako tady u nás, ale samozřejmě rozdíly tam jsou. Třeba štedrovečerní večeře – co kanton to jiný zvyk. Ale převážně večeří Fondue Chinoise – což je podobný systém jako u sýrového fondue, jen s tím rozdílem, že místo sýra, je to maso nakrájené na tenounké plátky a namáčí se do vařícího se bujónu na stole. Je to vlastně takový dlouhý jídelní obřad, u kterého se sejde celá rodina a oni si u toho povídají a debatují. Je to moc příjemné. A to je jeden z velkých rozdílů – oni ty svátky prožívají opravdově, v klidu, bez stresu, nájezdů na obchody a opravdu ten čas slaví. Obchody jsou zavřené a oni hodují. Myslím, že by bylo příjemné se tohle od nich naučit.

MEZI VÁNOČNÍMI SVÁTKY PRÁVĚ NEODPOČÍVÁŠ, TŘEBA HNED V SOBOTU 26. PROSINCE BUDEŠ HRÁT NA LIBERECKÉ AKCI AQUAPHONIC. HRÁLA JSI I NA PŘEDCHOZÍCH ROČNÍCÍCH, ČÍM JE TAHLE AKCE ZAJÍMAVÁ A VÝJIMEČNÁ?
Možná to vyzní zvláštně, ale cítím to tak, že ačkoliv mám dvě vystoupení, v Liberci na Aquaphonic a v Plzni, tak i když je to někdy docela makačka, je to vlastně příjemně odpočinkové. Není to jen má práce, hlavně je to pro mě zábava a velká vášeň. Jinak na tento ročník Aquaphonic jsem velmi zvědavá. Rozpumpovat lidi v Liberci, je docela zabíračka, jsem velmi zvědavá na publikum, co se zase změnilo od minulého roku J. Ale já budu opět v plné polní, takže dám jim taky pěkně zabrat :D

ŘADA LIDÍ NA SVÁTKY RADĚJI ODLETÍ ZA TEPLEM NĚKAM K MOŘI, JINÍ VOLÍ LYŽOVÁNÍ NA HORÁCH. CO BYS ZVOLILA TY? Záleží na momentálním rozpoložení. Letos jsem dala přednost horám, jak já už se těším!

DÁVÁŠ SI NĚJAKÁ PŘEDSEVZETÍ DO NOVÉHO ROKU? JESTLI ANO, JAK ZNÍ TY, KTERÉ SE TÝKAJÍ HUDBY?
Nedávám, nevidím za ten horizont, co a jak se bude vyvíjet. Když něco chci udělat, udělám to hned nebo v nejbližší možné době. Stejně tak, jako když nechci, tak to neudělám.a když jsem na to blbě, tak si zpívám stromy, domy, stromy, domy.... a je mi zase fajn J.
(ptala se Darina)

Vogue (24. 12. 2009), Mecca Praha Djs: LayDee Jane, Pete Walk, Trancegate, Fcuk, DejFF
Odkaz je ZDE.

AQUAPHONIC GLASSCARE (26. 12. 2009), Výstaviště Liberec Djs: Ian Void, LayDee Jane, Orbith, Miquel, Trancegate, Patricia, Katcha, Pixie, Philip TBC ... Vstupenky k dostání pouze na místě.
Odkaz je ZDE.

moonprojects.cz | © 2007 rpdesign.cz