Kulturní informační server moonprojects.cz

ČLÁNKY - VŠEOBECNÉ ČLÁNKY

Máte-li zájem o zveřejnění článků a rozhovorů na těchto stránkách napište nám na: info@moonprojects.cz

NA POČÁTKU BYLA NÁHODA A MOŽNÁ I NEVĚDOMOST

V minulosti všemi superlativy ověnčený, hudebními soubory, dýdžeji i fanoušky dobré zábavy nejen v regionu oblíbený a často až masívně navštěvovaný areál Letního Parketu Pohoří vstupuje na jaře 2010 po svém loňském comebacku do druhé sezóny novodobé historie. Sešli jsme se tedy s provozovatelem Jarinem Černým v jeho příjemné hospůdce „U Jedničky“ situované hned naproti přes silnici, abychom jej vyrušili z každodenní práce a trošku vyzpovídali.  Po prohlídce celého areálu ještě před plánovanou rekonstrukcí nás u výtečného obědu „vlastní výroby“ tento úsměvný a stále optimistický promotér přesvědčil, že se letos opravdu máme na co těšit.

JARINE, ČINNOST LETNÍHO PARKETU POHOŘÍ BYLA OBNOVENA LONI NA JAŘE, POKUD SE NEPLETU. KDO BYL NA POČÁTKU TOHOTO ZNOVUZROZENÍ A JAKÉ MĚL ÚMYSLY?
Na počátku byla, jak už to často bývá, náhoda a možná i má nevědomost, co to obnáší. Velkou roli sehrála samozřejmě i souhra okolností že jsem začal počátkem roku 2009 provozovat pohostinství v Pohoří, které je přímo naproti areálu. Neměl bych zapomenout na rockově naladěné lidičky, kteří se mnou v té době spolupracovali, velice mi pomohli s rozjezdem a byli pro mě se svými nápady a podněty i výraznou inspirací. Bez nich bych to jistě dohromady nedal. Hlavním úmyslem znovuzrození bylo navázat na pestrou tradici areálu, kdy se zde mohli lidé víkend co víkend scházet napříč všemi žánry vždy u zajímavé muziky.

VZPOMENEŠ SI NA PRVNÍ AKCI V NOVĚ OTEVŘENÉM AREÁLU? KDO NA NÍ HRÁL? JAK SE NÁVŠTĚVNÍCI BAVILI?
Ano, byl to pátek :-) Přesně tedy 15. května 2009, jeden z mála dnů kdy bylo v loňském roce pěkně. Zahajovací večer jsme pojali multikulturně od dechovky přes pop a rock až po tvrdší žánry. Výtečný koncert tu zahrála Malá Muzika z Nového Města a po ní následovaly z úplně jiného soudku, ovšem neméně skvělí, 3 a Půl Promile, Chřestýš a mám takový dojem že i Nightwish revival a další. Lidí přišlo fakt dost, bylo krásný slunečný odpoledne a opravdu teplá květnová noc, takže se všichni bavili až do pozdních raních hodin. Prostě to byl zahajovací večer, jak má být se vším všudy.

JAK BYS JEDNOU VĚTOU ZHODNOTIL LOŇSKOU SEZÓNU?
Loňská sezóna byla pro všechny takovým spíš křestem ohněm, kdy jsme do toho skočili rovnýma nohama, byla rozhodně plodná zkušenostma a pevně věřím že to, co jsme se všichni naučili, letos zúročíme a fanouškům Pohořského areálu předložíme na zlatém tácu, aby se bavili ještě lépe než loni.

ČÍM SES TY OSOBNĚ ŽIVIL PŘED TÍM, NEŽ JSI SE PUSTIL DO TOHOTO PROJEKTU? MĚL JSI UŽ JINÉ ZKUŠENOSTI S VEDENÍM PODOBNÉHO PODNIKU?
Pohybuji se v gastronomii již od střední školy a než jsem začal pracovat na projektu letního parketu, provozoval jsem tři hospůdky. Zkušenosti s podobným zaměřením jsem prakticky neměl, ale říkal jsem si, že se má v životě zkusit všechno a s mou povahou chopit se příležitostí s maximálním nasazením, mi srdce nedovolilo nevyužít šance znovu oživit tento krásný areál, než aby zel po další roky prázdnotou.

MOHL BY JSI VE STRUČNOSTI SVÝM BUDOUCÍM FANOUŠKŮM TENTO PROSTOR PŘEDSTAVIT?
Areál je umístěn vlastně ve středu obce Pohoří (u Dobrušky) nedaleko vlakové a autobusové zastávky naproti hospůdce „U Jedničky“, kde se vše zrodilo. Máme tu skvělý parket pro cca 800-1000 lidí s možností rychlého zastřešení, pokud přijde nepříznivé počasí. Areál je ohraničen zelení a navazuje na něj obrovská louka s možností krátkodobého stanování, malé dětské hřiště a další atrakce včetně několika míst s občerstvením.

NA LETOŠNÍ SEZÓNU, POKUD VÍM, PŘIPRAVUJEŠ V PODNIKU ZÁSADNÍ ZMĚNY, PROGRAM BUDE O HODNĚ PESTŘEJŠÍ, ZVEDNOU SE NOVÉ SLUŽBY NÁVŠTĚVNÍKŮM A TAK DÁLE, NA CO SE TEDY FANOUŠCI MOHOU TĚŠIT?
Tak v první řadě plánujeme rekonstrukci stávajicího podia, aby zde mohly vystupovat i větší kapely včetně velkých světových jmen, připravujeme zásadní rozšíření občerstvení a několik dalších stánků s atrakcemi, oblečením či upomínkovými předměty stylově vždy přizpůsobených jednotlivým akcím. Chceme, aby se dal areál využívat i pro různé festivaly a přehlídky, takže je nutná modernizace stávajícího zařízení. Horkou novinkou jsou takzvané V.I.P. karty o které se nyní soutěží a limitovaná edice přichází zároveň za super cenu do prodeje. Plánujeme pravidelnou autobusovou dopravu z okolí na většinu akcí včetně rozvozu po skončení programu. No a co se týče programu, tak ten bude oproti loňské sezóně úplně na jiném levelu, o hodně bohatší, různorodější a věřím, že hlavně zábavnější a lákavější. Prostě letos chceme dělat muziku se zábavou opravdu pro všechny a nepodceňovat ani doprovodný program...

JAKOŽTO MAJITEL TAKOVÉHO PODNIKU, SLEDUJEŠ MODERNÍ HUDBU? NOVÉ HUDEBNÍ SMĚRY? CO VŮBEC POSLOUCHÁŠ A NA JAKÉ TYPY AKCÍ SE CHODÍŠ BAVIT?
Poslouchám vše co stojí za to, tudíš od každého něco. Rozhodně nejsem člověk vyhraněného hudebního stylu. Na zábavu nemám moc času, baví mě lidem zábavu přinášet, to mě zcela naplňuje. Jsem dost vytížený a pokud mi zbyde trocha času, tak rád zajdu tam, kde jsou mí blízcí, mí přátelé... Je jich poměrně hodně a tudíš i mnoho rozličných žánrů. Hudbu samozřejmě sleduji a poslouchám prakticky neustále a to nejen ze zábavy, ale rovněž z profesionálního hlediska. Dalo by se tedy řící, že nemám přesnou hranici mezi zábavou a prací, práce je mi zábavou a koníčkem a poslední dobou se mi to docela daří skloubit dohromady.

PLÁNUJEŠ DÁVAT PROSTOR I MLADÝM PERSPEKTIVNÍM HUDEBNÍM PROJEKTŮ A KAPELÁM, NEBO SE SOUSTŘEDÍŠ ZEJMÉNA NA OSVĚDČENÁ JMÉNA?
Volím od každého trochu.... V dnešní době se nelze vyhradit pouze pro jednu škatulku a to je dobře, to dává mnoho možností a zejména hudebního rozhledu. Na svých akcích dávám samozřejmě velký prostor i pro mladé, neznámé a perspektivní, ale samozřejmě se soustředím i na komerční hudebníky, bez kterých by to ani nešlo...

ZÁVĚREM ROZHOVORU SE TĚ JEŠTĚ MUSÍM ZEPTAT NA VAŠE WEBOVÉ STRÁNKY A KAM MOHOU LIDÉ SMĚŘOVAT SVÉ NÁPADY, NÁMĚTY, NABÍDKY A DALŠÍ ZÁLEŽITOSTI SPOJENÉ S LETNÍM PARKETEM POHOŘÍ?
Tak oficiální stránky jsou ZDE , kde fanoušci najdou aktuální program parketu, novinky a podrobnosti k plánovaným akcím. Námětům, nabídkám, nápadům a konstruktivní kritice se nebráníme, takže, pokud mi kdokoli chce prakticky cokoli, kontakt na stránkách nepřehlédne a může mi zavolat či napsat. Snažím se na všechny dotazy odpovídat, ale občas, když je moc práce, to trošku trvá...

DÍKY ZA ROZHOVOR, ZBÝVÁ MI UŽ JEN POPŘÁT LETNÍMU PARKETU POHOŘÍ SPOUSTY SPOKOJENÝCH NÁVŠTĚVNÍKŮ, TEPLÉ SLUNEČNÉ VÍKENDY A TOBĚ MNOHO ÚSPĚCHŮ NEJEN V PRÁCI, ALE I V OSOBNÍM ŽIVOTĚ!
Díky! Ahoj a na viděnou v létě v Pohoří :-)
moonprojects.cz | © 2007 rpdesign.cz