Kulturní informační server moonprojects.cz

ČLÁNKY - VŠEOBECNÉ ČLÁNKY

Máte-li zájem o zveřejnění článků a rozhovorů na těchto stránkách napište nám na: info@moonprojects.cz

PHILIP TBC V ROZHOVORU Z KNIHY

Rozhovor pro připravovanou knihu o historii české taneční scény...

1. JAK BY JSI ZHODNOTIL PRVNÍ POLOLETÍ ROKU 2008 VE SVÉM DJINGU?
 
Rozhodně bych ho hodnotil kladně, protože mě hraní furt baví a tudíž je všechno v pořádku.
 
 2. MÁŠ SVOU VLASTNÍ TVORBU, REMIXY? A CO SI O NICH MYSLÍŠ?
 
Svoje věci produkuji poměrně krátkou dobu, asi od roku 2005, takže se stále učím a budu se učit ještě hodně dlouho. Co k tomu jiného říci, snad jen že posoudit by to měli spíše posluchači než já.
 
 3.KTERÝ TRACK Z TVÉ VLASTNÍ PRODUKCE JE TVŮJ NEJOBLÍBENĚJŠÍ NEBO NĚJAKÝ DO BUDOUCNA CHYSTÁŠ?

Nejoblíbenější je většinou poslední věc na které pracuji, ale to je myslím úchylka většiny lidí co dělají hudbu. No a jestli něco chystám? Momentálně pracuji na albu a v produkování hudby chci rozhodně pokračovat.
 
 4. JAK HODNOTÍŠ HRANÍ V KLUBECH A JAK MIMO NĚ? DÁVÁŠ PŘEDNOST VĚTŠÍM AKCÍM NEBO KLUBŮM?

Je mi to víceméně jedno, důležitý jsou lidi, který tam tvoří tu atmosféru. Samozřejmě hrát před dvacetitisícovým davem je zážitek, který se těžko popisuje, ale stejně tak dobře si to užiji v klubu nebo na open airu pro 300 lidí. Nejraději mám asi akce velikosti tak 500 až 1000 lidí, tam když se to povede, tak tam super funguje to propojení s lidmi. Když je to větší akce, tak už si většinou moc daleko od lidí a ta energie se pak ztrácí někde ve vzduchoprázdnu. Potřebuji publiku vidět do očí.
 

 5. JAK BY JSI POPSAL STYL HUDBY, KTEROU HRAJEŠ?
 
Jako DJ hraji nejvíc drum and bass a breakbeat s občasnými výlety do vod hip hopu, elektra a všeho co mě baví. Mám moc rád hip hopové techniky mixování a různé triky, takže se stále snažím učit nové věci a používat je ve svých show.
 
 6. KTERÉ MÍSTO V TOBĚ ZANECHALO PĚKNOU VZPOMÍNKU, PROTOŽE SE TI TAM OPRAVDU DOBŘE HRÁLO?
 
Těch míst je hodně a jak už jsem psal, mám to spíš o lidech co tam přijdou. Ale samozřejmě dobře zvolený klub, zatopená pískovna či louka udělá taky hodně. Vlastně jsem už hrál i na pár fakt bizarních místech. Třeba ve staré čističce vod v Dejvicích, kde mezi mnou a publikem byla asi třímetrová odtoková stokaJ
 
 7. KOLIK ČASU VĚNUJEŠ PŘÍPRAVĚ SVÉHO VYSTOUPENÍ A ZBÝVÁ TI NĚJAKÝ VOLNÝ ČAS? JAK S VOLNÝM ČASEM NAKLÁDÁŠ?
 
Já si svoje vystoupení připravuji průběžně, takže tomu věnuji celkem dost času. Když ale potom lidi na párty ty připravené triky a fígle ocení, tak je ti úplně jedno kolik jsi na tom strávil času. Děláš to v podstatě pro ně, takže máš potom samozřejmě radost, když se ty lidi baví. Volný čas mi nějaký zbývá, ale koníčků je moc, takže je to stejně málo. Mám rád snowbording, hory a různé druhy extrémních sportů, taky hodně rád cestuji, tak si občas dělám více měsíční výlety do světa. Ale samozřejmě, když se ti stane koníček prací, je to super a ani moc neřešíš kolik času mu věnuješ.

moonprojects.cz | © 2007 rpdesign.cz