Kulturní informační server moonprojects.cz

ČLÁNKY - VŠEOBECNÉ ČLÁNKY

Máte-li zájem o zveřejnění článků a rozhovorů na těchto stránkách napište nám na: info@moonprojects.cz

POKLAD Z NEAPOLE - JOSEPH CAPRIATI

DJ a producent s vlastním nezaměnitelným stylem. Zpod jeho rukou vychází přímočarý sound nabitý energií. Ač se teprve blíží jeho pětadvacáté narozeniny, pravidelně hrává v nejvyhlášenějších světových klubech a jeho desky svorně respektují největší esa technoscény. Nezbývá než zjistit, co je tento rodák z Neapole zač.

Už začátek letošního roku byl pro Josepha Capriatiho ve znamení splněných cílů. Vždyť za loňský rok dosáhl na pozici jednoho z nejtalentovanějších techno producentů na světě. Ve svých třiadvaceti letech, přesně tři roky po svém debutu na taneční scéně, mohl zremixovat slavnou pecku Adama Beyera "Remainings III" či vytvořit novou verzi legendárního tracku "Slice" od Joey Beltrama. Sny mnoha mladých aktivních producentů leží Capriatimu u nohou a scéna v italském Neapoli se může pochlubit dalším z řady uznávaných jmen.

Label Drumcode patří ke značkám, které mnozí známí producenti berou za metu, jíž ne všichni dosáhnou. Capriati vydal na Drumcode 7trackové EP "Gashouder" následované dalším počinem. Stejně tak na labelu Richie Hawtina Plus 8 najdeme Capriatiho podpis - v kooperaci s Paco Osunou zde vyšel release s názvem "Wope". Ale nepředbíhejme.

Joseph Capriati se narodil a vyrostl v jižní Itálii ve městě Caserta vzdáleném ani ne 30 kilometrů od Neapole. Jeho hudební stravu tvořil v době dětství a dospívání především hip hop a klasický house. Učarovali mu Masters At Work, Todd Cherry a další. Již ve věku jedenácti let Capriati zakoupil svou první DJ konzoli, aby mohl přátelům hrát v garážích ve volném čase po škole. Ještě ani nebyl ve věku, kdy mohl navštívit první party v klubu a jeho hudební vývoj naplno ovlivnilo techno. Byl to zlomový okamžik, který Capriatimu otevřel dveře do světa, ve kterém se dnes nachází.

"Pamatuji si, kdy jsem poprvé slyšel techno. Bylo to v Old River parku v Neapoli v roce 2003. Na dvanáctihodinové party tehdy hráli Dave Clarke, Billy Nasty a Rino Cerrone. Byl jsem totálně unešen tím zvukem a něco v mé mysli se hnulo." vzpomíná Capriati na své začátky. Inspirován a nabit mladickou energií se pouští do produkce prvních skladeb. O tři roky později již nejvlivnější labely neapolské scény posílají do světa jeho skladby C'est La Vie a Microbiotik. V tomto momentě italské techno i celý svět poznává novou nadanou krev. Roku 2007 hraje Capriati na slavné události The Golden Gate pro 5000 lidí, neohlíží se a roztahuje křídla k turné po celé Evropě. Následuje jižní Amerika, Japonsko, USA a další země.

Klíčem Capriatiho úspěchu je kromě nesporného obrovského talentu také cílevědomost, profesionalita a samozřejmě obrovská vášeň k taneční hudbě. Sám k tomu říká: "Chci každý den tvořit nebo hrát. Je to nejdůležitější věc v mém životě. Kdykoliv jsem ve studiu nebo na pódiu, cítím se odpojený od světa a naopak vstupuji do další dimenze, kde existuje pouze hudba, lidé a já. Může mi být špatně nebo mám náladu pod psa, jakmile ale hraju, na všechno hned zapomenu a to mi pomáhá najít opět štěstí. Dívat se na tancující lidi, kteří následují můj hudební výlet, je úžasná věc. Pro mě neexistuje nic lepšího."

Budoucnost Josepha Capriatiho je jednoduchá. Bude dál dělat se stejným zapálením to, co miluje a my se můžeme těšit na další energické techno pecky, které ho díky své osobitosti udělaly slavným. Své umění přijede předvést také do Česka. Poznejte sami respektovanou tvář, která má našlápnuto stát se živou legendou.

Video:  ZDE
Trailer Apokalypsa:  ZDE
moonprojects.cz | © 2007 rpdesign.cz