Kulturní informační server moonprojects.cz

NOVINKY

RED BULL TOURBUS I LETOS ZAPARKUJE V PANENSKÉM TÝNCI

Na Open Air Festival se vrací Red Bull Tourbus, stříbrný retro koráb s nabitým lineupem přímo na střeše! Unikátní pojízdné pódium už objelo desítky evropských festivalů, Spojené státy nebo Mexiko a svou českou premiéru si tourbus odbyl loni právě v Panenském Týnci. I letos absolvuje tour po Česku a na Open Air Festival přijede s Prago Union, Charlie Straight a dalšími kapelami různých žánrů na palubě.

Red Bull Tourbus po roce potěší fanoušky domácí hudby. Autobus se špičkovým zázemím pro kapely i jejich fanoušky, originálním mobilním soundsystémem a vlastním barem přiveze tuzemské leadry několika žánrů a nabídne tak každému něco. Těšit se můžete na legendární pražské hip-hopery Prago Union, kapelu, která provází kreativního rappera Kata, legendu domácí scény. Z druhé strany hudebního spektra tourbus přiveze energický indie-rock v podání třineckých Charlie Straight. Svými bezprostředními vystoupeními si získali široký fanklub nejen u nás, ale i v zahraničí a v současné době suverénně kralují české indie-rockové scéně. V Panenském Týnci se fanoušci určitě dočkají pecek z nedávno pokřtěné desky Someone With a Slow Heartbeat.

Na střeše se ukážou také pánové z multivokálového projektu Beatburger Band, první české beatboxové kapely. Jsou nepopiratelně špičkou domácího beatboxingu, uspěchy ale sklízí i ve světovém měřítku. Na světovém šampionátu Beatbox Battle World Championship jim jen o kousek uniklo první místo a skončili nakonec na druhém stupínku. Notes From Prague jsou druhým zástupcem hip-hopové složky tourbusu a stejně jako Prago Union veterány českého rapu. První desku vydali už před deseti lety, teď ale objíždí republiku s novým albem Inconsistent Frames, vydaným loni v listopadu.

Elektroniku v line-upu zastoupí hudební akrobaté Tofu Fighters and Soya Bitches, pražská tříčlená hifi formace kombinující prvky laciného dýdžejingu s dokonale propracovaným jamem. A jelikož Red Bull podporuje nadějné talenty, přiveze do Panenského Týnce i Kyanid, mladíky z Českého Krumlova s jejich porcí svěžího pop-rocku.

Jestli už jste se začali těšit, nenechávejte nákup vstupenek na poslední chvíli! Jedině do konce května máte šanci získat klasický lístek jen za 990 Kč a VIP za 1760 Kč. Pak bude cena vyšší, a to i v rámci akce 1+1 vstupenka od O2 Extra Klubu.

Více na www.redbull.cz/tourbus a ZDE.

Hlavními mediálními partnery festivalu jsou Evropa 2 a Mladá fronta DNES.
moonprojects.cz | © 2007 rpdesign.cz