Kulturní informační server moonprojects.cz

ČLÁNKY - VŠEOBECNÉ ČLÁNKY

Máte-li zájem o zveřejnění článků a rozhovorů na těchto stránkách napište nám na: info@moonprojects.cz

ROZHOVOR S DJEM KAISERSOZEM

Když jsem začínal, tak už tady fungovala celá řada více či méně úspěšných a šikovných DJs....

AHOJ, PATŘÍŠ MEZI TY PRVNÍ DJS V ČR, DÁ SE ŘÍCT, ŽE JSI PIONÝR TECHNA. PŘETRVÁVÁ TO NEBO JE TEĎ PODLE TEBE UŽ KAŽDEJ DJ?
Zdaleka nepatřím mezi ty první. Když jsem začínal, tak už tady fungovala celá řada více či méně úspěšných a šikovných DJs. Stejně tak je to i dnes. Pořád se najdou srdcaři, které to baví a na jejich hraní a vývoji je to znát. No a potom jsou hledači pokladů a slávy, pomatení zdánlivě snadnou cestou k popularitě, většinou končí dřív než pořádně začali, a tak je to OK :)

NA SCÉNĚ V ČR SE KAŽDOPÁDNĚ POHYBUJEŠ JIŽ NĚKOLIK LET A ZA TU DOBU JSI POZNAL SPOUSTU DJS. KTERÝ Z NICH TĚ ZAUJAL A ČÍM?
Igor Pataky - luxusními mixy a cítěním muziky, Ginger a Daho - vynikajícím hraním a oddaností muzice, Roman Hyde - fantastickou technikou, tvrdohlavostí, Elektrabel - geniální produkcí, Pavel Krejdl - osobitým stylem. Je jich víc, ale tihle mě baví asi nejvíc.

ZA DOBU SVÉHO HRANÍ JSI MJ. VNÍMÁN TAKÉ JAKO OLOMOUCKÝ PATRIOT - JAK AKTUÁLNĚ VYPADÁ OLOMOUCKÁ TANEČNÍ SCÉNA?
Olomoucká scéna neexistuje, nikdy neexistovala a jak to tak vidím, ani existovat nebude :) Depo se proměnilo v jakýsi high society podnik, kde se ani nehraje. Barumba v Belmondo kde vaří rnb. V Učku jsou hlavně koncerty alternativních kapel, což je super. 15 minut - tam sem tam něco připraví, ale také jsou orientovaní spíš jiným směrem a pak je tam řada diskoték, takže fakt nic moc.

MIMO OLOMOUC JSI CELKOVĚ TADY NA JIHU MORAVY BRÁN JAKO TECHNO BŮH. JEZDÍŠ SEM JEŠTĚ TAK ČASTO?
Hrávám v Perpetuu, 7nebi, sem tam na akcích na Flédě, v klubech kolem Brna, budu na Creamfields a na Hradhouse, ... jo na jihu Moravy jsem celkem často, ale mohlo by být i líp :)

JAKÝ JE TVŮJ NÁZOR NA VESNICKÉ TECHNOVAČKY?
Někdy jsou mnohem lepší, než akce pro znuděné lidi ve městě, kteří jakoby se ani nepřišli bavit, jen postávat a čekat, až někdo udělá chybu, aby o tom pak mohli pozvracet následující den na nějakém fóru :) A navíc, na venkově jsou nádherný holky!

COBY DJ A PROMOTÉR JSI TAKÉ ÚZCE SPOJEN MJ. S AKCEMI VORTEX A ORION HALL - JSOU NĚJAKÉ NOVINKY, CHYSTAJÍ SE DALŠÍ DÍLY?
Vortex hybernuje, Orion Hall je dokonalá, vždy byla o několik kroků před ostatními a baví mě spousta pokusů o napodobení, tím se ještě víc povýšila, u nás nemá konkurenci.

JE ZNÁMO, ŽE SE NEVĚNUJEŠ POUZE TECHNU, ALE TAKÉ JEHO ODNOŽÍM. JAK SE DAŘÍ OSTATNÍM STYLŮ, POPŘÍPADĚ, JAK TO LIDI OD TEBE PŘIJÍMAJÍ?
Dnes už se hranice mezi styly, které hraju stírají, v podstatě je to všechno techno, ale Tebe jistě zajímá, jestli stále hraji minimal a jak se lidem líbí, tak minimalistická odpověď je - ano, líbí :)

PŘED NĚJAKOU DOBOU JSI TAKÉ VYMĚNIL KLASICKÉ VINYLY ZA DIGITÁLNÍ DJING. CO TĚ K TOMU VEDLO A JAK BYS TYHLE DVĚ TECHNOLOGIE SROVNAL?
Vždycky mě bavilo zkoušet něco nového, digitální hraní je podle mě přirozený vývoj a nabízí mnohem zajímavější možnosti než klasické míchání vinylů.
 
CO TY A PRODUKCE? NENÍ ČAS NEBO CHUŤ?
Je čas, chuť i prostředky, ale asi není dost talentu a naopak je moc perfekcionismu, i když to jsou možná jen výmluvy a jsem prostě lenoch :) Něco tvořím, zdaleka to však nepovažuji za materiál, kterým bych měl zahlcovat už tak dost přesycenou nabídku. A o tom, že je na trhu fakt přerváno se přesvědčuji každý týden, při hodinách poslechu skladeb z nabídek řady net-shopu i tradičních obchodů. Bohužel se to většinou vůbec nedá poslouchat, často si připadám, jako že hledám jehlu v kupce sena a fakt se divím, kam až jsou někteří "producenti" schopni zajít, jen aby už měli založenou "diskografii". Na druhou stranu, objevují se mimořádně zajímaví a talentovaní producenti z, pro elektronickou taneční scénu, netradičních zemí a o to víc si jejich luxusního materiálu vážím.

BLÍŽÍME SE K ZÁVĚRU. POSTŘEHL JSI NĚKDY MEJDAN COSMIX, NA KTERÉM VYSTOUPÍŠ 22.05.2009 V KD PASOHLÁVKY?
Poprvé to bylo až právě v souvislosti s mým hraním u Vás a podle plakátu, který jsem viděl to vypadá, že právě Vy patříte k těm entuziastům, které baví především muzika a užívají si to, tak se moc těším.

 
A ÚPLNĚ NA ZÁVĚR JEŠTĚ JEDNA TAKOVÁ STANDARDNÍ OTÁZEČKA - CO SI CHYSTÁŠ PRO NÁVŠTĚVNÍKY COSMIXU?
Pořádnou porci dobré muziky, klasiku, novinky, prostě techno a lá Kaisersoze :)

moonprojects.cz | © 2007 rpdesign.cz