Kulturní informační server moonprojects.cz

NOVINKY

MENU : MIDI LIDI, PUDING PANI ELVISOVEJ (SK)

Souběžně s novým filmem Petra Marka Nic proti ničemu vzniklo také hudební album jeho skupiny Midi Lidi. Držitelé Českého lva za filmovou hudbu vydávají své třetí studiové album nazvané Operace Kindigo.
17. listopadu ji představí na studiové scéně královehradeckého Divadla Drak v rámci hudebně-experimentálních večerů MENU. Jako host vystoupí slovenská skupina Puding pani Elvisovej.
Midi Lidi natočili písničkovou desku, ve které spojují citovost s pitomostí. „Na Operaci Kindigo! se vrací čistá radost a přicházejí hity i city. Deska je ale zároveň i hodně legrační..“, říkají o třetím albu Midi Lidi. Jejich novinka je ve srovnání s předchozí deskou Hastrmans, Tatrmans & Bubáks plná optimismu a podle průzkumu, který provedla sama kapela, se stane sedmým nejlepším českým albem všech dob. Na nahrávaní se podílel i Tomáš Kelar, nový člen Midi Lidi, známy jako producent hudby Čokovoko. Midi Lidi si berou inspiraci hlavně v popové hudbě, tedy žánru, který je optimistický téměř povinně. "Je to taková sranda, taková ironie, parodie, která se částečně už přehoupla do toho hudebna mnohem víc," uvedl Tomáš Kelar. Midi Lidi si pohrávají s popem a pro sebe tak hledají vlastní hranice.
Zaškatulkovat Puding pani Elvisovej není lehké – wonky pop je asi ten nejtrefnější výraz, který se objevil v rozličných recenzích pro tuto čtyřčlennou formaci. Kapela se již od svého počátku v roce 1995 zabývá křížením elektroniky s kytarovým indie-popem. Poslední dekáda pro ně znamená raketový vzestup spojený s koncertováním po celé Evropě. Energií oplývající vystoupení, která nejen na Slovensku hýbou tisícihlavými davy, pokládá otázku, kdo že to bude hlavní hvězdou večera?

Předprodej (od 1.11.2011)
Hradec Králové - VH Gramo, Čelakovského 609 (Po-Pá 9-18:30, So 9-13)
Pardubice - Dobrá čajovna, Pernštýnská 16 (Po-Čt 12-22, Pá,So 12-23, Ne 14-22)

Vstupné 190 Kč předprodej / 250 Kč na místě
Pozor kapacita omezena!



Další informace naleznete ZDE.
moonprojects.cz | © 2007 rpdesign.cz