Kulturní informační server moonprojects.cz

NOVINKY

FESTIVAL TRUTNOV MÍŘÍ DO PRAHY!

Pod názvem „Trutnov in Prague“ se představí legendární hudebníci z kultovní kapely The Doors 5. května 2011

Vtip? Nikoliv! Borek Jiřík a Geronimův kmen svá teepee obklopili ochrannými kameny, pojedli posvátné pokrmy, vykouřili dýmku a chtějí společně s kapelou Raye Manzareka a Robbieho Kriegera připomenout jejich kumpána, mystifikátora a spirituálního básníka Jima Morrisona, který odešel před čtyřiceti lety.

Pod názvem „TRUTNOV in PRAGUE“ se 13. července v pražské Incheba Aréně uskuteční koncert „Ray Manzarek and Robbie Krieger of The Doors“ . I když z našeho podhorského ležení již pár zim upozorňujeme na nejistou budoucnost festivalu v Trutnově, neb místní radnice podstatnou část pozemků „Na Bojišti“, kde se letní setkání každoročně koná, určila k zastavění, neskrývá se pod názvem „Trutnov in Prague“ čtyřdenní festival přestěhovaný do Prahy.

Půjde o neformální jednodenní setkání, které bude především evokovat atmosféru a ducha legendárního a nejstaršího festivalu svého druhu u nás.Moment setkání pod Jimovou aurouChceme a rádi vytvoříme jakýsi protipól ke klasickým koncertům odehrávajícím se v hlavním městě, na které se většinou přijde, poslechne a odejde bez bližšího momentu setkání. S pomocí Jimovy aury se pokusíme přenést mezi městské kulisy energii z podhorského ležení. Sami jsme zvědaví, nakolik se podaří vdechnout do zastřešeného prostoru kousek atmosféry zpod nebe. Letošní Open Air Trutnov bude mimo jiné zasvěcen právě i Jimu Morrisonovi, který údajně odešel z této planety před čtyřiceti lety. I proto jsme se společně s naším kumpánem Borkem Jiříkem rozhodli uspořádat tento mimořádný koncert, kterým připomeneme nejen Jimovy časy a hudbu, která se stala legendou a ovlivnila nejednu generaci.Setkání s Borkem a koncert ex Doors – jeden z nejlepších za několik zim S Borkem jsme se sešli, vykouřili dýmky a domluvili se, neb k sobě máme již několik let – od dob Faith No More – blízko a koncert Ray Manzareka & Robbieho Kriegera z Doors je toho přirozeným vyústěním.

Kumpán Borek je jedním z nejvýraznějších tuzemských promotérů, který mimo jiné zajistil před třemi lety jediný koncert Toma Waitse v Čechách či před dvěma lety Radiohead. Myšlenka uspořádání společného koncertu přišla na loňském vystoupení ex-Doors. A věřte…! Byl to jeden z nejsilnějších a nejlepších koncertů, na němž jsme za poslední roky byli. Ve sterilním prostředí „Pakulu“, který si postavili ke schůzování komunističtí papaláši, se po druhé skladbě všichni zvedli, tančili a zapalovali si dýmky. To nikdo z nás v tomto prostoru nikdy nezažil. Kapela hrála jak v nejlepších letech psychedelického času s jediným rozdílem – mnohem syrověji. Za mikrofonem bohužel nestál Jim, zpěvák si však po druhé skladbě podmanil celý prostor i návštěvníky všech generací. V žádném případě se nejednalo o nějaký revival sama sebe a nám bylo jasné, že to je přesně kapela, jejíž koncert bychom chtěli s naším kmenem uskutečnit.

Rok se sešel s rokem a kruh se letos v měsíci hromu uzavírá.Ozvěny zpod hor.Co lze pod střechou areny očekávat?„Různé festivaly mají své zimní variace, my máme měsíc předem before-párty. Kdyby to nebylo s kapelou, která je blízká našim srdcím, asi bychom nad tím nepřemýšleli,“ usmívá se náčelnická squaw z podhorského wigwamu Eva Navrátilová.Na koncertě „Ray Manzareka and Robbie Kriegera of The Doors“ 13. července v pražské Incheba Areně lze očekávat i některé dobře známé stánky z trutnovského festivalu s různými pochutinami a nápoji, ale věříme, že se zde především potkáte VY navzájem! I my zde budeme mít rozdělané naše teepee a z našich toulců budeme vytahovat několik šípů překvapení a radosti. Brzy vybubnujeme i předkapely.Další už záleží na vás…Pozdravy JimoviLetošní setkání pod horami mimo jiné věnujeme Jimu Morrisonovi, který možná před 40ti lety odešel do věčných lovišť, pokud se nepotlouká někde po asijských pralesech či domorodých ostrovech, kde si v anonymitě píše své básničky. Předfestivalovou ozvěnou zpod hor v Incheba Aréně Jimovy a všem jeho věrným spolubojovníkům, posluchačům a vyznavačům „ještěrčí“ filosofie vzdáváme čest – a pokud se Jim potlouká někde po asijských stepích nebo afrických pouštích, rádi bychom jej touto cestou pozvali!„Hej, Jime, slyšíš…?!

V měsíci hromu 13. 7. 2011, Incheba Arena , Praha – Holešovice, otevřeno od 19 hodin.Cena vstupenky: 880,- Kč včetně poplatku v síti Ticketportal.
SPECIÁLNÍ PAMÁTEČNÍ EDICE: 830,- Kč s možností objednání u Geronimo Agency na těchto stránkách ZDE nebo v obvyklých předprodejních místech. Seznam brzy v sekci Tickets. Pro Jima GRATIS!

Více informací ZDE Open Air Music Festival "Trutnov 1987-2011"Na Bojišti, 18. - 21. 8. 2011
moonprojects.cz | © 2007 rpdesign.cz