Kulturní informační server moonprojects.cz

SPORT / KULTURA

UMĚLECKO - MEDIÁLNÍ FESTIVAL KUMF PO ČTVRTÉ

UMĚLECKO - MEDIÁLNÍ FESTIVAL
KUMF PO ČTVRTÉ
aneb
ODRAZOVÝ MŮSTEK PRO MLADÉ HVĚZDY

        

Po velikonoční nadílce přichází poslední várka informací od organizátorů Krkonošského festivalu. Už tento víkend, 21. – 22. dubna, se otevřou brány KD Střelnice ve Vrchlabí, aby přivítaly mladé talenty, možná budoucí mediální hvězdy, a připravily jim důstojný odrazový můstek pro jejich oblíbené aktivity.

I letošní ročník si pro děti a mládež připravil stylové víkendové dílny zaměřené na muzikál, televizní a rozhlasové moderování, zpravodajství, filmový štáb, fotografii a další obory. Dvoudenní vzdělávací program opět povedou profesionální lektoři! Vyvrcholením projektu je hodinový nedělní gala program, kde účastníci předvedou výsledky své víkendové práce v dílnách.

ZVUČNÁ JMÉNA VE VRCHLABÍ

Festival každý rok tradičně podporují významné osobnosti z českého kulturně společenského světa. Letos své zkušenosti dětem předá špičkový moderátor a publicista České televize a Českého rozhlasu, MARTIN VESELOVSKÝ. Rodák z Vrchlabí bude odpovídat dětem při nedělní besedě v rámci pravidelného gala programu od 15 hod.

Dalším hostem je herec, scénárista a producent TOMÁŠ MAGNUSEK, který na festival přijede v sobotu večer, z natáčení teenagerovského snímku Bastardi III. Společně s ním proběhne sobotní beseda na téma, jak vzniká film.



MUZIKÁL VĚNOVANÝ MILOŠI FORMANOVI

Muzikálová dílna se letos nechala inspirovat světoznámým režisérem Milošem Formanem, který v KD Střelnice natáčel kultovní film, Hoří, má panenko. Miloš Forman letos oslavil kulaté 80. narozeniny, a proto bude letošní muzikálový dílna věnována muzikálu HAIR, který v roce 1979 mistr Forman převedl na stříbrné plátno.

Workshop podpoří mladé talentované tváře MICHAELA DOUBRAVOVÁ a MILAN PEROUTKA. Oba se objevili v oblíbených televizních seriálech, jako např. Ordinace v růžové zahradě nebo Kriminálka Anděl.  


JEDE, JEDE MAŠINKA – MERKUR NA FESTIVALU KUMF

Další novinkou je výstava legendární stavebnice MERKUR, která v rámci festivalu představí modelové kolejiště velikosti „O“ o rozměrech 4 x 2 metry a robotické hračky. Prohlídka bude probíhat v sobotu a v neděli od 10 do 15 hod. Hravý prvek, který potěší nejenom mladé…


Kompletní informace se zájemci dozví
na webu ZDE nebo
na facebooku ZDE
moonprojects.cz | © 2007 rpdesign.cz