Kulturní informační server moonprojects.cz

ČLÁNKY - VŠEOBECNÉ ČLÁNKY

Máte-li zájem o zveřejnění článků a rozhovorů na těchto stránkách napište nám na: info@moonprojects.cz

JAKÉ TO JE BOOKOVAT NEJOBLÍBENĚJŠÍHO DJE SVĚTA?

Již pětkrát v ČR vystoupil nizozemský umělec Tiësto a svou další návštěvu plánuje v pátek 18. září tohoto roku. Svým fanouškům se představí na show Tiësto at O2 arena v Praze. Přinášíme ohlédnutí za těmi nejlepšími okamžiky jeho českých hudebních návštěv očima Jiřího Pokorného, promotéra, bookera a šéfa agentury Pink Dot, který kromě nesčetně akcí stojí i za všemi vystoupeními DJ Tiësta v ČR.  Vedle koncertů pro české publikum organizoval pro Tiësta turné po střední Evropě. Jaké to je, být ze všech Čechů nejblíže nejoblíbenějšímu DJi světa? Přečtěte si více v našem rozhovoru.

NA JAKÉ VYSTOUPENÍ TIËSTA NEJRADŠI VZPOMÍNÁŠ A PROČ?
Nejraději vzpomínám na turné Elements of Life, na kterém hrál Tiësto v celku devět hodin a přivezl s sebou velkou produkci. T-mobile arena byla vyprodaná až po střechu a vše tvořilo neskutečnou atmosféru.

VIDĚL JSI TIËSTA I V ZAHRANIČÍ, KDE A JAKÉ BYLY DOJMY? CO SE TI LÍBILO NA JEHO VYSTOUPENÍ V ZAHRANIČÍ OPROTI ČR, JE TAM NĚJAKÝ ROZDÍL MEZI TÍM, JAK JE V ZAHRANIČÍ VNÍMANÝ SVÝMI FANOUŠKY?
Pro Tiësta jsme zajišťovali turné po deseti východoevropských zemích. Bylo to podobné jako turné s kapelou. Stejně stavěné podium a efekty, ale co je bezpochyby všude skvělé je to, že Tiësto všude vyprodává. V Maďarsku byla Pupp arena vyprodaná za dva týdny a promotér žádal ještě druhý den. Tiësto je skvělý společník a udržuje celý team v dobrém rozmaru.

KTERÁ TŘI SLOVA PODLE TEBE NEJLÉPE CHARAKTERIZUJÍ TIËSTA?
Pracovitost, důslednost, přátelskost.

TIËSTŮV NEJKURIÓZNĚJŠÍ POŽADAVEK BĚHEM VYSTOUPENÍ?
Tiësto nemá žádné kuriózní požadavky. Jde o to, aby všichni z teamu dělali, co mají. Není jednoduché hrát v kuse osm hodin. Rozhodně si potrpí na dobré šampaňské. Jeho management vždy do smlouvy schoval větu se zvláštním požadavkem, jako například “při příletu na letiště musí promotér zajistit psíka na obojku, se kterým se bude moci procházet”. Dělali to proto, že většina promotérů jen smlouvy podepsala a nevěnovala pozornost některým důležitým věcem. Když se promotér zeptal na psíka, bylo vidět, že smlouvu důkladně četl. My jsme to obrátili a bez ptaní jsme na každém letišti psíka zajistili.

ZMĚNIL SE NĚJAK TIËSTO OD DOBY, KDY JSI HO BOOKOVAL POPRVÉ?
Žádné velké změny jsem nezaznamenal. Myslím, že na začátku byl více uvolněnější, dnes vystupuje zejména v létě, a to až šestkrát za týden. Někdy se to podepíše na jeho náladě, ale to je jen v backstage. Na podiu to je zase Tiësto, jakého známe. Pro něj jsou fanoušci a návštěvníci velkým zdrojem energie. Na podiu na nějakou únavu zapomene.



NĚJAKÁ ZAJÍMAVOST, KURIOZITA Z JEHO VYSTOUPENÍ?
Například v Rumunsku jsme bydleli v pokoji vedle akčního hrdiny Stevena Segala. Několikrát jsme byli upozorněni, že děláme příliš velký hluk a “mistra to ruší”. Nakonec se většina hercova týmu objevila na podiu v hale a tancovali až do rána.


Nejžádanější DJ světa se představí svým fanouškům v pátek 18. září na show Tiësto at O2 arena.

Vstupenky na akci zakoupíte v předprodeji ZDE.
Sledujte aktuální informace na webu této události ZDE.

moonprojects.cz | © 2007 rpdesign.cz