Kulturní informační server moonprojects.cz

ČLÁNKY - VŠEOBECNÉ ČLÁNKY

Máte-li zájem o zveřejnění článků a rozhovorů na těchto stránkách napište nám na: info@moonprojects.cz

CHRIS TIETJEN: MÝM DOMOVEM JE COCOON!

Patří mezi nejnadějnější jména současné globální taneční scény. Bylo mu teprve 17 let, když mu Sven Vath půjčil své desky, aby zahrál na jedné z jeho legendárních after parties na ostrově Ibiza. Nyní pětadvacetiletý DJ Chris Tietjen přijíždí premiérově do Česka. Poznejte z rozhovoru, s kým budete mít na Citadele tu čest.

AHOJ CHRISI, JAK SE DAŘÍ?
Ahoj, daří se skvěle, díky!

POCHÁZÍŠ ZE SLAVNÉHO FRANCOUSKÉHO FESTIVALOVÉHO MĚSTA CANNES, ALE V POSLEDNÍ DOBĚ JE O TOBĚ SLYŠET PŘEDEVŠÍM Z NĚMECKA. KTERÉ MÍSTO TEDY POKLÁDÁŠ ZA SVŮJ DOMOV?

V Cannes jsem se narodil, ale v současné době je mým domovem německý Frankfurt, kde jsem rezidentním DJem a kam se vždy po cestách rád vracím.


JAK BYS POPSAL SVŮJ AKTUÁLNÍ ZVUK V PĚTI SLOVECH?

Vše mezi housem a technem. Anebo: groovy, energický, melancholický, nakládající a vyndávající :).

KTEŘÍ FRANCOUZŠTÍ UMĚLCI NEJVÍCE OVLIVNILI TVÉ SMĚŘOVÁNÍ?

Bylo jich více, ale asi bych vyzdvihl legendu jménem Laurent Garnier a samozřejmě Daft Punk. Neznám kolem sebe nikoho, koho by tihle pánové alespoň trochu neovlivnili.


PŘEDSTAV SI, ŽE MÁŠ MOŽNOST USPOŘÁDAT "PARTY SVÝCH SNŮ". A MŮŽEŠ JI UDĚLAT PRÁVĚ TEĎ A KDEKOLI NA SVĚTĚ CHCEŠ. JAK BUDE VYPADAT A KOHO POZVEŠ, ABY TI ZAHRÁL?

Hmmm, tak to je otázka, nad kterou bych mohl uvažovat hodně dlouho. Zkusím to teda nějak v krátkosti: především pro akci mých snů neznám žádné speciální místo konání. Může to být vlastně kdekoliv. Co je pro mě nejdůležitější, je kvalitní sound systém a hlavně fakt, že mám kolem sebe všechny své přátele a společně si užíváme nejkrásnější chvíle našich životů. Stejně tak nemám vlastně žádnou zvláštní představu o tom, které umělce bych pozval. Určitě by tam ale měl být Henrik Schwarz :). Obecně si už delší dobu myslím, že lidé okolo mě hrávají a produkují přesně tu muziku, kterou miluju.

TAKOVÁ PARTY ZCELA JISTĚ DŘÍV NEBO POZDĚJI PROBĚHNE! NA CO SE ALE HODLÁŠ SOUSTŘEDIT V NÁSLEDUJÍCÍM ROCE ČI DVOU?

Tak právě teď opravdu tvrdě makám na své vlastní produkci. Také do budoucna uvažuju o projektu DJského dua společně s mým kamarádem, DJem jménem Marcus Fix. V nejbližší době musím dokončit novou edici mých kompilací pro Cocoon - ta se bude dle tradice jmenovat Sechs. A v neposlední řadě pokládám za důležitý projekt své webové stránky, které plánuji dokončit a spustit počátkem letošního léta.

FRANCOUZI JSOU MIMO JINÉ ZNÁMÍ SVÝMI KRÁSNÝMI RČENÍMI. PROZRADÍŠ NÁM, KTERÉ JE TOBĚ NEJBLIŽŠÍ?

Ano, je to citát od Blaise Pascala, který zní v originále ""Le cœur a ses raisons que la raison ne connaît pas."  V překladu to znamená: "Tvé srdce má důvody, kterým mysl nikdy neporozumí."

A NA ZÁVĚR JEŠTĚ TIP PRO GURMÁNY: JAKÉ FRANCOUZSKÉ JÍDLO MÁŠ NEJRADĚJI?

Žabí stehýnka, Foie Gras (husí paštika v koňaku s tousty) nebo opékané ledvinky s hořčičnou omáčkou.


DÍKY ZA ROZHOVOR!

Já také děkuji!

moonprojects.cz | © 2007 rpdesign.cz