Kulturní informační server moonprojects.cz

SPORT / KULTURA

SURFTRIP MÁ NOVOU ADRESU

SURFTRIP MÁ NOVOU ADRESU
Páté výročí od prvního kempu ve Francii!

V roce 2011 slaví SURFTRIP pátý rok své existence.  K tomuto výročí dostal nečekaný dárek, kterým není nic menšího než POMLČKA v názvu internetové adresy! Od začátku roku 2011 najdete nabídku surftripů do Francie, na Lanzarote a Kostariku na nové adrese www.surf-trip.cz. Průkopníci českého a slovenského surfingu tak podpořili inovativní myšlenku vyjadřování obsahu stránek už ve vizuálním ztvárnění domény.  „Když jsem si před dvěma lety zakládal svou doménu, byla pro mne pomlčka jasnou volbou,“ říká mladý sochař a absolvent Akademie výtvarných umění Ondřej Oliva (oliva-ondrej.com) a pokračuje, „tento znak nejenom obsahuje formální sdělení, ale také poskytuje možnost k zamyšlení a do relativně jasného sdělení vnáší pocit metafyzického přesahu“.
    
Pomlčka nemá jen vizuální význam, je také nositelem umělecké a estetické funkce.  Doktorand pražské AVU a multimediální umělec Pavel Tichoň pomlčku ve své doméně prozatím nemá, už teď toho však lituje. „Pomlčka v názvu domény surf-trip.cz je v dnešní době naprostou nutností a divím se, že na to surfaři přišli až teď. Co jiného než pomlčka vám na klávesnici vašeho notebooku připomene surfové prkno?“ ptá se Pavel Tichoň, který nad pomlčku zpracovává piktogram surfaře.“Už teď mám nejenom v hlavě ale i na papíře několik skic pro domény quik-silver.com, wind-guru.com, billa-bong.com, o-neil.com  a wanna-surf.com.  Majitelé domény magic-sea-weed.com mají zájem o piktogramy dva.“ 

Z nového trendu umísťování pomlček do názvů webových stránek naopak není příliš nadšený jeden z hlavních představitelů českého streetartu a pravidelný účastník Mistrovství ČR a SR v surfingu, Jan Kaláb. „Pomlčka je podle mne blbost,“ říká rozhodně a raději by v názvu viděl Pointa. Jeho streetartový kolega Jakub Uksa naopak tvrdí: „Pomlčka je naprosto v pohodě. Multiplikací pomlček vznikají i mé umělecké projekty. Nevím tedy, proč by alespoň jednu z nich nemohla mít každá doména.  Nadvláda teček a dvojitých wéček je pryč jak loňský swell.“ A co si o pomlčkách myslí samotní surfaři? „V surfování nemám rád dlouhé pomlky, ale krátká pomlčka občas neuškodí, tělo se zregeneruje a mysl je opět skvěle naladěná na dalši surftrip „  říká surfař Matěj Svoboda.

Na adrese  najdete už od začátku ledna jak surfové kurzy pro úplné začátečníky, tak také surfové destinace pro zkušenější jezdce, kteří potřebují jen ubytování nebo půjčení surfu.  Vybrat si můžete mezi tradiční Francií (ceny od  9600 Kč, 9 týdnů, červen, červenec a září 2011) ostrovem Lanzarote  (od 6250 Kč,  týdenní až měsíční pobyty po celý rok) a exotickou Kostarikou  (od 18200 Kč / surfové kurzy  listopad, prosinec 2011). Všechny kurzy pro vás i nadále připravuje tradiční SURFTRIP crew, včetně  mistryně  ČR a SR v surfingu, Terezie Olivové.
Více  informací ZDE.

moonprojects.cz | © 2007 rpdesign.cz