Kulturní informační server moonprojects.cz

NOVINKY

KRKONOŠSKÉ PIVNÍ SLAVNOSTI VE VRCHLABÍ OZDOBÍ JUBILANTKA MARTA KUBIŠOVÁ

Vrchlabí, 9. července 2012 – Proudy lahodného piva z píp desítek regionálních pivovarů, kulinářské speciality nejen z Podkrkonoší, tombolu o spoustu hodnotných cen, Pivní autobusy vozící sousedy z celého Krakonošova revíru a především hvězdný kulturní program nabídne již 15. ročník Krkonošských pivních slavností, který se uskuteční v sobotu 11. srpna od 10 hodin dopoledne na vrchlabském náměstí a přilehlých prostranstvích. Vstupné zůstává na loňské výši a činí 80 korun.

Ozdobou celodenního lahodného menu bude večerní koncert legendární zpěvačky Marty Kubišové s kapelou Petra Maláska. Jedinečnost okamžiku podtrhuje skutečnost, že slavná zpěvačka a jedna z tváří Sametové revoluce z listopadu 1989, v letošním roce slaví významné životní jubileum. „Bude pro nás ctí paní Martu ve Vrchlabí přivítat a ještě větší poctou pro nás bude příležitost jí osobně poblahopřát,“ říká Petr Ticháček z pořadatelské agentury STEAM production.

Kromě koncertu slavné zpěvačky se na pódiu na vrchlabském náměstí a na scéně u nedaleké Zámecké konírny představí desítky kapel a interpretů. Velkým magnetem bude nepochybně vystoupení populárního dua Těžkej Pokondr a hudebníka Davida Deyla, kterým budou sekundovat kapely Ready Kirken či Koneckonců. Příznivci národopisné a lidové kultury se mohou těšit na vystoupení souboru Horal.


Na druhém pódiu u Zámecké Konírny letos opět roztočí svoji show několik DJ´s. Nejvýznamnějším z nich bude DJ Rido, jenž je držitelem titulu „Producent roku“ v rámci ankety Czech d´n´b Awards.

Vedle hudebních koncertů budou moci návštěvníci slavností celý den vybrat z desítky značek regionálních pivovarů, ke kterým mohou přikusovat krajové speciality nejen z Krakonošovy kavárny, ale i od desítek stánků se steaky, grilovaným masem či rybami.

Pro letošní ročník si pořádající agentura STEAM production připravila hned několik novinek. Jednou z nich bude Pivní autobus, který přiveze a večer opět rozveze návštěvníky slavností z Vrchlabí do jejich domovů v okolí. Druhou novinkou bude Pivní express, kdy krásné dívky v krajových krojích přinesou hostům pivo až ke stolu. Po loňském úspěchu nebude ani v letošním roce chybět bohatá tombola, v níž bude možno vyhrát atraktivní ceny jako například zájezd k moři, vyhlídkový let na Krkonošemi či elektroniku a další ceny. Pořadatelé nazapoměli ani na nejmenší návštěvníky, pro které budou připraveny dovednostní dílny, skákací hrady, jízda parkem na koni a další atrakce.

„Víme, že dělat zábavu pro lidi je velice těžké. Přistupujeme k tomu s pokorou, ale i nadšením a věříme, že zdejší atmosféra návštěvníky strhne a ti si z těchto slavností odnesou domů krásný zážitek a za rok se opět vrátí,“ říká Petr Ticháček z pořadatelské agentury STEAM production.
moonprojects.cz | © 2007 rpdesign.cz