Kulturní informační server moonprojects.cz

FILMOVÝ SVĚT - FILMOVÉ NOVINKY

REPO-GENETICKÁ OPERA

Rotti Largo je nejmocnějším člověkem na planetě. Vlastní společnost GeneCo, která dodává náhradní lidské orgány. Ty ale něco stojí. Kdo nemá prachy, ten musí orgán vrátit. Jak to udělat? Od toho je tu Repoman. Přijde, zazpívá a začne kuchat.

Dejme tomu, že se nacházíme kdesi v budoucnosti. Těžko říct jestli vzdálené či blízké, ale jedno je jisté. Lidstvo je zase jednou pořádně v pytli, protože populaci celičké zeměkoule zřejmě tvoří pouze obyvatelé jednoho podivného polorozpadlého města, kterému nevládne ani žádný politik, ani žádný monarcha, ale někdo úplně jiný, a tak trošku nečekaný.

Jenomže ono si o to lidstvo dost říkalo. Pořád chtělo být hezčí, pevnější, vyfintěnější a vzhledově víc a víc mladší, až to s operacemi začalo dost hrotit. U některých jedinců se dokonce dostavila závislost na operacích a do toho dorazila strašná epidemie lidských orgánu. Díky tomu všemu se festovně napakoval operačně-zkrášlující magnát Rotti Largo (Paul Sorvino) ze společnosti GeneCo a stal se z něj postupně nejmocnější člověk pod sluncem (i když těžko říct, ono už zase tolik nesvítí).

Largo je ke všemu tak mocný, že si může dovolit zaměstnávat takového zajímavého chlapíka, který chodí rád zahalený od hlavy až k patě v kůži a který má takové dost neveselé zaměstnání. Ona se totiž společnost nejenom nachází na hranici morálního úpadku, ale ono taky všem dost kvapem docházej prašule, takže nemůžou cvakat za orgány a operace, které si pořídili na splátky. No a od toho je tu náš koženej chlapík, kterého nikdo nezná jinak než pod jménem Repoman. Náplň jeho práce je jednoduchá. Nemáš na zaplacení našeho orgánu? Tak počkej, já vytáhnu tenhle kynžál a vezmu si ho sofort zpátky, kapiš?

moonprojects.cz | © 2007 rpdesign.cz