Kulturní informační server moonprojects.cz

ČLÁNKY - VŠEOBECNÉ ČLÁNKY

Máte-li zájem o zveřejnění článků a rozhovorů na těchto stránkách napište nám na: info@moonprojects.cz

ROZHOVOR A NOVÝ SET: CUTLINE V PÁTEK V MATRIXU

V pátek 18. března dorazí na Dubstep Alliance do Matrixu Jeryl z bristkého projektu Cutline. Headliner nám nenabídne jenom dubstep, ale i drum & bass, house nebo electro, jak prozrazuje v rozhovoru, ke kterému přidáváme i link na čerstvý set a časový line-up.

Jak dlouho spolu jste jako Cutline?

Jako Cutline působíme něco přes rok, před tím jsme spolu pracovali pod různými pseudonymy, každopádně jsme kamarádi už od našich 7let, takže toho máme za sebou již opravdu hodně, navíc společně vedeme label a pracujeme pro stejného hudebního distributora, takže jsme hudebně maximálně propojeni.

Rozhodně nejste jen dubstepově zaměřeni, jaké další hudební styly vás lákají?

Správně, nejsem jenom dubstepové duo. Milujeme všechny styly, dubstep, drum & bass, electro. Pokud má track tu správnou basu a je dobře zprodukován, tak nás dostane, nehledě na styl nebo BPM. V našich setech většinou hrajeme 40% dubstep, 40% drum & bass a 20% electro, ale i další formy "bass" music. Ono to i lépe funguje, lidé na parketě si potřebují chvilku odpočinout a i my občas zklidníme tempo, abychom nabrali energii na další jízdu.
Můžeme vidět, že často spolupracujete s drum & bassovými producenty. Namátkou Netsky, Danny Byrd, The Prototypes…

Jak to s nimi jde?
Jsme s drum & bassem hodně sžití, tím, že jsme vedli label a pracovali pro Nu Urban Music. Moje firma navíc dělá PR a spolupracuje s projekty jako Pendulum, Chase & Status, Noisia a nebo s labelem Metalheadz, takže tuhle scénu a hudbu známe moc dobře.
Ptám se ohldedně drum & bassu proto, že je to v Čechách momentálně styl číslo jedna a dubstep je tu teprve v plenkách.

Jak to vnímáš jinde na světě?

Sranda je, že jsme v Čechách už hráli! Hodně dávno, pod jiným jménem, jsme byli ve Fabricu hrát drum & bass. Bude pro mě tedy zajímavé, porovnat, kam jste se hnuli. Z dubstepu jsou v Anglii všichni na větvi a šíří se to všude. Například Spojené Státy a Kanada se nechávají strhnout– spolupracujeme s Kanaďanem jménem Excision, který si dal americkou tour a po jeho vyprávěních se nemůžeme dočkat, až na ni vyrazíme taky.

Co byste vzkázali lidem, kteří ještě kouzlo dubstepu neobjevili a nebo se mu brání?
Přijďte si poslechnout náš set a my se vás vynasnažíme přesvědčit!

Z toho, co jsme už probrali, vyplývá, že můžeme čekat všechny různé styly…
Jasný. Garantujeme pořádnou jízdu plnou nabasované muziky, která lidi nabije energií a styly rozhodně prostřídáme. Nejraději tak děláme v breakdownech, kdy to člověk ani nečeká a je tím víc překvapený a nadšený. Rozhodně to nebude nuda!
V Praze zůstaneš se svojí ženou až do neděle. Už máš naplánované pochůzky po památkách?

Do Prahy se dostanu poprvé v životě a protože moje žena miluje cestování, naplánovala si několik míst, která chceme navštívit a vidět. Vždycky jsem chtěl Prahu navštívit, takže se skutečně těším a samozřejmě si nenechám ujít české pivo a moravskou slivovici!

Cutline mají momentálně zbrusu nový set: ZDE

Ke stažení dali nedávno volně i nový track: ZDE

Časový line-up na akci Dubstep Alliance:
20:00 - 23:00 Substance-D
23:00 - 00:30 Cut Dem
00:30 - 02:00 Cutline (UK)
02:00 - 03:30 Suki
03:30 - 05:00 Substance-D
moonprojects.cz | © 2007 rpdesign.cz